A Szent Benedek séta- és rendezvényhajó –elterjedtebb nevén „csókos”- 2017. július 14-én érkezett a Balatonfenyvesi Yacht Club kikötőjébe.

Az árnyékos, esővédett fedélzet 60 fő kényelmes ültetésére alkalmas fapadokkal és asztalokkal van berendezve. A hajón az utasok komfortérzetét tovább növelik a tágas terek, mosdó, gyermekbiztos rácsozat, halk zene valamint a szalonban található büfé szolgáltatás.

A hajó szalonja régi idők hangulatát idézi. A bordó bársonyborítású ülőhelyek, a stílusban hozzáillő aranyzsinóros függönyök, valamint a kis bár hangulata gyermekek és felnőttek kedvelt tartózkodási helye.

A hajó a farától az orráig körbejárható. A szalonból a kapitányfülkéig vezető folyosón bepillantás nyerhető a zárt motortérbe. Amikor a hajó elhagyja a kikötőt, s a nyílt vízen ringatózik, kicsik, s nagyok legnagyobb örömére a kapitányi fülkébe invitáljuk az érdeklődőket, hogy egy fénykép erejéig a hajóvezetés élményével gazdagodva még teljesebb legyen a kirándulás.

A "Csókos" életútja

1982-ben épült a balatonfüredi hajógyárban. Az eredetileg BIOLÓGIA névre keresztelt hajó a Tihanyi Limnológiai Intézet tulajdona volt. A hajóban hidroboilógiai laboratórium volt berendezve. 2003-ban magánkézbe került, személyhajóvá alakították. 2004-ben Siófokon St. Benedek néven, sétahajóként állt munkába. 2017-ben tulajdonosváltás történt, a hajó felújításra került és elhagyva Siófokot Balatonfenyvesen kötött ki.

MŰSZAKI ADATOK

Vízkiszorítás:
Motor:
Hossz:
Szélesség:
Oldalmagasság:
Legnagyobb magasság:
Legnagyobb merülés (üres/terhelt):
Legkisebb engedélyezett szabadoldalmagasság:

59,5 m3
1db Rába MAN D 2156 MT6 diesel motor, 147 kW
19 m
5,72 m
1,65 m
5,51 m
0,95 m / 1,05 m
0,6 m


...

...